• O programe

      • 05.10.2019 19:55
      • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu je vzdelávací program pod záštitou britskej kráľovskej rodiny. Ide o komplexný rozvojový program, ktorý dáva mladým ľuďom vo veku 14 až 24 rokov šancu rozvinúť svoje schopnosti a charakterové vlastnosti pre reálny život, naplniť svoj potenciál a pomôcť im uspieť v živote. Veríme, že každý mladý človek má potenciál uspieť bez ohľadu na to z akého prostredia vychádza a príležitosti na dobré vzdelanie mu v tom môžu pomôcť. Mladí ľudia, ktorí sa zapoja do programu, sa stávajú sebaistejšími, cieľavedomejšími, rozvíjajú svoje zručnosti v oblastiach ako komunikácia, riešenie problémov a líderstvo. Dlhodobým výsledkom programu je prispenie k spoločnosti s lepšími podmienkami na život v oblastiach ako zamestnanosť, zdravie, verejné blaho a vzdelávanie.
      • V roku 2013 sa do programu zapojilo viac ako milión mladých ľudí z viac ako 140 krajín sveta. Počas takmer 60-ročnej existencie DofE inšpiroval a zmenil životy viac ako ôsmim miliónom mladých ľudí na celom svete. DofE môže hrať kľúčovú rolu v rozvoji študentov mimo vyučovania prostredníctvom vytvárania príležitostí pre mládež na rozvíjanie ich zručností, zdravého životného štýlu, pomoci druhým a prostredníctvom zážitku z dobrodružnej expedície. V programe DofE si totiž mladí ľudia stanovujú individuálne ciele a výzvy v niekoľkých aktivitách a na ceste k ich splneniu posilňujú svoju zodpovednosť a vytrvalosť, poznávajú a prekonávajú sami seba a získavajú nové zručnosti, užitočné pre ďalší akademický aj pracovný život. Zapojením sa do programu sa navyše stávajú súčasťou medzinárodnej komunity.

         

        • Stránka Národnej kancelárie programu DofE na Slovensku: www.dofe.sk 
        • Oficiálna stránka medzinárodnej Nadácie programu: www.intaward.org

         

        Program DofE na Gymnáziu Cyrila Daxnera

        Po nemalom úsilí tímu v súčasnosti už existujúcej Národnej kancelárie DofE sa v roku 2015 Medzinárodná cena vojvodu z Edinburgu dostala aj na Slovensko. Sme veľmi radi, že Gymnázium Cyrila Daxnera dostalo príležitosť predstaviť a priniesť tento program svojim študentom. 

        V prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa DofE kontaktujte:

        • Mgr. Matúš Magura: m.magura@gcd.sk
      • Naspäť na zoznam článkov